Consultancy Onderwijs en Opvoeding

We trekken graag tijd uit om met u na te gaan of en op welke manier aspecten van conflict- en agressiebeheersing, communicatiebeheer, crisiscoördinatie of diversiteitsmanagement efficiënter kunnen aangepakt worden. We zoeken in overleg naar de krachtigste wijze om de praktische implementatie van nieuwe inzichten te realiseren.

Bijzonder waardevol kan een doorlichting van 'het onthaal' van uw school zijn in de breedste zin van het woord. We onderzoeken of de effectieve uitstraling van uw school of instelling correspondeert met het imago dat u ambieert. 'Klantvriendelijkheid' krijgt een heel eigen invulling!

Of misschien ervaart u in uw school een sterke behoefte van de opvoeders om hun opvoedende taak met versterkte competenties op te nemen tijdens hun contacten met de leerlingen. Een leercoachende aanpak van het naschololse studietoezicht behoort zeker tot de mogelijkheden.

Een krachtige meerwaarde is ongetwijfeld een audit én daaropvolgende versterking van het speelplaatsmanagement in uw school waaraan diverse teamleden hun medewerking kunnen verlenen.

Op elk moment stellen we ons de vraag hoe we een consultancytraject het best kunnen laten aansluiten op de behoeften en de kenmerken van uw school of organisatie.