Projecten

Op deze pagina kunt u geregeld kennismaken met projecten die Ipse pas gerealiseerd heeft of met projecten die in de steigers staan.

 

Ipse schoot in 2014 als pril bedrijf meteen uit de startblokken. We zetten ons al in het eerste jaar in de markt en in de kijker met verschillende kwaliteitsvolle opleidingen en trainingen. Ook onze animaties en impro-opdrachten waren een schot in de roos. Die sterke dynamiek blijft ook nu, na 4 jaar, Ipse kenmerken. De agenda's van onze psychotherapiepraktijk, met Kelly Van Eyken aan het stuur, vullen zich. Zowel in onze eigen praktijkruimte in Sint-Katherina-Lombeek als in de lokalen van de groepspraktijk in het Medisch Centrum Ternat, ondersteunen we jongeren en hun ouders bij psycho-emotionele vragen. Ook voor studiebegeleiding kunnen ze bij ons terecht.

De verscheidene samenwerkingsverbanden met nascholingsinstellingen voor het onderwijs en met opleidingsbedrijven in de openbare en de privésector motiveren ons om onze sterke programma's te actualiseren en om ons aanbod nog steeds uit te breiden. Het zal dan ook niemand verwonderen dat ons team hand over hand uitbreidt. Onlangs mochten we klinken op twee nieuwe medewerkers met expertise in Growing Mindset, traumaverwerking, OMdenken en Leren leren in de lagere school.

Na bijzondere uitdagingen in 2017 zoals de uitwerking van originele teambuildings en verrassende animaties voor scholen en bedrijven, de groeiende internationale aandacht voor onze expertise (zoals tijdens de handelsmissie in Ivoorkust bleek in aanwezigheid van prinses Astrid) en de groter wordende vraag naar individuele coachingtrajecten rond assertiviteit, teamgerichte communicatie, timemanagement en gentle leadership stapten we vol vertrouwen én met veel energie het jaar 2018 in. Die agenda geraakt zeer goed gevuld met de langlopende trajecten voor het personeel van meer dan twintig C&A-vestigingen (de tweede reeks ging net van start), voor de werknemers van Ikea (in samenwerking met Seris), voor de MIVB (in samenwerking met Cameleon) en de bijzonder gevarieerde opdrachten over communicatie, teambuidling en agressie voor Attentia, onze sterkste partner.

Nu de zomer van 2018 zich stilaan aankondigt, presenteren we met plezier de individu gerichte nascholingen voor het schooljaar 2018-2019 geprogrammeerd door de nascholingsinstellingen UA-CNO, PDCL-UCLL en Eekhout Academy. Neem maar een kijke op de pagina 'Trainingen onderwijs en opvoeding'.

Stilaan tekent een nieuwe doelgroep zich sterker af: workshops en sessies voor leerlingen en ouders over uiteenlopende onderwerpen zoals improvisatie, communicatie, diversiteit, pesten en cyberpesten kunnen rekenen op erg positieve evaluaties en een groter wordende vraag! De reeks impro-workshops voor leerlingen van de derde graad van het lager onderwijs in Opwijk was een echte voltreffer.

De opleidingen rond agressie, diefstal, conflicten allerhande blijven echte toppers. We zijn blij dat bedrijven de weg naar ons steeds vaker vinden. Zo mochten we de voorbije weken heel wat nieuwe klanten verwelkomen. Rechtstreeks of in samenwerking met andere aanbieders komen we zo in ZEB-vestigingen, in Carrefour-winkels en zelfs bij de parkwachters van recyclageparken in Oost-Vlaanderen!

Het geeft ons energie en inspiratie om met 'oude' en nieuwe medewerkers en inspirerende partners zoals Man-Days vorm te geven aan splinternieuwe vormingen. Een greep uit deze topics: Story Telling, Hoe meer problemen hoe liever (over stoppen met klagen :)), Team Drive (over sterk en professioneel samenwerken in een team), Traffic Safety (over heldere handvatten voor veilig autorijden) ...

Dat betekent in geen geval dat de belangrijke pijler rond humor, animatie, improvisatie en acting aan aandacht moet inboeten. Wel integendeel! Zag u al de geweldige foto's van onze receptionisten, piraten, een nutty professor en niet te vergeten: van de BIL (de Belgische Improvistie Liga) en de Kevins?

 

Volg onze activiteiten op de FaceBookpagina van Ipse bvba. Zo blijft u helemaal mee.

 

 

En het verhaal gaat verder.

Neem hier geregeld een kijkje of volg onze nieuwsbrieven op de homepage.

We houden je verder op de hoogte!