Projecten

Op deze pagina kunt u geregeld kennismaken met projecten die Ipse pas gerealiseerd heeft of met projecten die in de steigers staan.

 

Als pril bedrijf kende Ipse meteen een sterke start. We zetten ons al in het eerste jaar in de markt en in de kijker met verschillende kwaliteitsvolle opleidingen en trainingen. Maar er was meer. In december 2014 was een kortfim het resultaat van de samenwerking met het Gents Filmfest. Ook in december 2014 liepen de laatste afleveringen van de serie Balls of Steel op 2BE, een programma waarin Rishi Panchasara een typetje speelt. En we realiseerden een trainingstraject (in de Franse taal) van 6 volle dagen over 'Omgaan met deviant gedrag' voor agenten van een internationale security firma in het Groothertogdom Luxemburg.

2015 ging verder op hetzelfde elan. Onze psychotherapiepraktijk, met Kelly Van Eyken aan het stuur, breidde uit en kreeg een splinternieuwe consultatie- en gespreksruimte. Studiebegeleiding werd naast psycho-emotionele begeleiding een sterke pijler. De eerste duurzame contacten werden gelegd met verschillende nascholingsorganisaties voor onderwijs en opvoeding. Samenwerkingen met gerenommeerde opleidingsbedrijven uit de privésector kregen vorm.

Op de pagina's 'Team' en 'Partners' krijg je een idee van de groeiende contacten die Ipse legde de voorbije maanden van 2016. Het ploegje lesgevers en animatoren greide uit tot een heuse ploeg.

Ons lidmaatschap van BNI ("The world's leading referral organization) zal sommigen onder u wel opvallen.

Hieronder een greep uit de andere samenwerkingsverbanden die gesmeed zijn en in 2017 nog zullen versterkt worden:

- opleidingen samen met Attentia en Cameleon

- trainingen bij het OCMW, de KBVB ...

- presentatie en publicatie voor Prebes, de Koninklijke Vlaamse Vereniging voor Preventie en Bescherming, een organisatie voor preventieadviseurs

- coachingstrajecten in verschillende scholen rond klassenmanagement, diversiteitsvragen en meer

- vormingstrajecten over de gevolgen van het M-decreet in scholen, over gedragsmoeilijkheden, over draagkracht

- ...

In 2017 kijken we daarenboven ook uit naar de nieuwe aanwezigheid van onze pijler psychotherapie in het Medisch Centrum Ternat. Een enthousiaste multidisciplinaire ploeg werkt er in een frisse en moderne omgeving aan gezondheid en welzijn.

Bij het begin van dit jaar gaat natuurlijk veel aandacht naar de invulling van het nieuw Ipse-vormingsaanbod. Naast nieuwe accenten zoals faalangst en interculturele communicatie, krijgen concrete trainingen zoals camerabewaking een actuallisering. De Koninklijke Voeltbalbond legde alvast enkele afspraken vast. En we merken dat de interesse van bedrijven voor onze originele aanpak van teambuiding en animaties hand over hand toeneemt.

En alsof dat nog niet volstond: op de startpagina bij 'laatste nieuws' lees je meer over de voortzetting van ons EHBO-project dat specifiek gericht is naar alle begeleiders (familieleden en anderen) van baby's, peuters en kleuters. Na de eerste succesvolle avond in Ternat in maart 2015, staat er ondertussen al een derde reeks in de steigers, met avondsessies in de lente van 2017 in regio Antwerpen.

 

En het verhaal gaat verder.

Neem hier geregeld een kijkje. We houden je verder op de hoogte!